Nieuws

Februari 2019
Er wordt hard gewerkt aan het definiëren van de waarderingscriteria. Binnenkort kunnen we starten met de volgende fase van het kerkenonderzoek; de cultuurhistorische waarden in kaart brengen.

Januari 2019
Ons plan “go with the FLOW!” voor de 2e ronde van de prijsvraag voor de nieuwe waterentree van Kinderdijk, is ingezonden. Trots op het resultaat!

November 2018
KARAKTER bezoekt het nationaal monumentencongres, met het thema Erfgoed is van ons allemaal, in de Prodent Fabriek in Amersfoort.

Oktober 2018
Onze visie ‘Go with te flow!’ voor de prijsvraag Nieuwe Waterentree van Werelderfgoed Kinderdijk, die Marleen en Hester maakten i.s.m. Citeg en Land-made, werd als 1 van de 5 geselecteerd uit 37 inzendingen. In de 2e ronde mogen wij een ontwerp maken om het groeiende aantal bezoekers werelderfgoedwaardig te kunnen ontvangen. In februari 2019 worden de  plannen tentoongesteld.

Februari 2018
Oplevering van de restauratie en verbouwing van het rijksmonument aan de Oude Rijn in Leiden.

Februari 2018
KARAKTER presenteert de resultaten van de inventarisatie van alle religieuse gebouwen in de gemeente Rotterdam in de vorm van een database, met een koppeling naar factsheets per deelgemeente.

November 2017
In opdracht van FABhouse maakt KARAKTER het herbestemmingsplan voor de monumentale bioscoop in het centrum van Schiedam.

Oktober 2017
KARAKTER werkt mee aan aanvraag subsidie herbestemming NERA.

bestand-15-03-17-14-56-32.jpeg

Juni 2017
KARAKTER is als één van de drie architecten uitgenodigd door stichting Mevrouw Meijer mee te werken aan het ontwerpend onderzoek naar de transformatie-mogelijkheden voor het na-oorlogse schoolgebouw van basisschool de Witte Tulp.

picture-01-n2.jpg

Februari 2017
KARAKTER krijgt de opdracht voor de restauratie van een rijksmonument aan de Oude Rijn in Leiden.

foto buiten

 

November 2016
KARAKTER bezoekt het nationaal monumentencongres in de Rotterdamse schouwburg, met als thema ‘bestaande waarden en nieuwe waardering’.

hester-monumentencongres-2016

September 2016
KARAKTER presenteert het schetsplan voor de herbestemming van een voormalige electriciteitscentrale tot woning in Brielle. Wat een fantastische woning kun je daar van maken!

rik7perspectief2

September 2016
Tijdens het monumenten weekend (10 en 11 september) hielden wij op de  Koningswerf in de Oude Haven een inloop-spreekuur voor iedereen met vragen over verbouwing, onderhoud en restauratie van monumenten. Bovendien gaven we uitleg over een drietal monumentale brugwachtershuisjes die daar te zien zijn.

koningswerf
Marleen geeft uitleg aan geinteresseerden tijdens de open monumentendag

Juni 2016
Hester Wessels werkt parttime bij bureau Monumenten van de gemeente Rotterdam, waar zij voor vergunningsaanvragen van historische panden in Rotterdam analyseert hoe er wordt omgegaan met de monumentale waarden.

Mei 2016
Op 19 mei namen wij deel aan de expertmeeting Brugwachtershuisjes in den Haag, georganiseerd door de stichting Brugwachtershuisjes. Tijdens deze inspirerende middag  hebben we meegedacht over een nieuw leven  voor deze pareltjes aan het water, onder het mom “kleine huisjes, grote kansen”.  Wordt vervolgd…

Februari 2016
Met veel plezier heeft KARAKTER gewerkt aan een ontwerp-idee voor twee nieuwe, uitnodigende entrees voor de Eusebius Kerk Arnhem aan de Noord- en Zuidkant van het transept. De nieuwe entrees maken een doorgang dwars door het schip mogelijk, zoals dat in de middeleeuwen ook het geval was.
De hele maand februari hangen alle inzendingen in de Eusebius Kerk tentoongesteld.

Januari 2016
KARAKTER heeft deelgenomen aan de expert-meeting “transformatie schoolgebouwen” van ICS in CBS de Nieuwe haven.